COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

Situație alarmantă în capitală: Spitalele sînt suprasolicitate

18 oct. 10:00   Societate
1200 0

Situația Covid-19 din capitală este foarte gravă. Toate spitalele sînt suprasolicitate, iar secțiile de terapie intensivă, la limită.

„La ATI se eliberează de cele mai multe ori locul cu decesul pacienților”, a declarat Boris Gîlca, șeful interimar al Direcției generale asistență socială și sănătate, astăzi, în cadrul ședinței Primăriei.

„Constatăm că prognozele pandemice ale experților se adeveresc cu mare regret, săptămîna trecută a fost una grea și situația continuă să fie foarte complicată, spitalele toate au fost mobilizate în circuitul Covid pentru internarea pacienților, sîntem la limită cu paturile de staționar, sîntem deci în dificultate cu paturile la ATI, ele nu ajung, se eliberează de cele mai multe ori cu decesul pacienților cu toate că pe parcursul întregii perioade pandemice numărul paturilor ATI a fost majorat de 4 ori, nu s-a mai întîmplat niciodată și medicii știu că nu este ușor să organizezi secții noi care sînt foarte costisitoare.

Capacitatea totală a paturilor este de 1353, și 79 de paturi la ATI. 98% sînt persoane nevaccinate și dezvoltă forme grave, critice. Fac un apel către locutorii capitalei - avem o rată înaltă de vaccinare, dar nu este suficient. În ultima săptămîna observăm o tendință de sporire a cererii de vaccinare. Toate punctele de vaccinare din Chișinău și suburbii lucrează și în weekend, avem suficiente vaccinuri, ele trebuie suplinite totdeauna. Pacienții chiar și vaccinați care se reinfectează aceștia dezvoltă o formă ușoară. Prioritatea rămîne a fi vaccinarea”, a declarat acesta, citat de unimedia.info.

Săptămîna trecută, autoritățile municipale anunțau că activează ultimul spital municipal, pentru internarea persoanelor infectate.


Bilanțul cazurilor de Covid-19 în țara noastră a ajuns la 316.529, iar cel al deceselor provocate de virus - 7137.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X