TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Cîți bani va restitui Marea Britanie Moldovei din conturile lui Luca Filat?

Londra va restitui Republicii Moldova de pe conturile bancare ale cetățeanului moldovean Luca Filat circa 11,26 milioane de lei.

Despre acest lucru s-a discutat în cadrul întrevederii pe care președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut-o cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în țara noastră, Steven Mark Fisher, relatează Noi.md.

Șefa statului a mulțumit Guvernului britanic pentru solidaritatea manifestată în această perioadă grea, dar și pentru sprijinul acordat Republicii Moldova de-a lungul anilor.

Un subiect central al discuției a fost decizia autorităților de la Londra de a restitui Republicii Moldova fondurile reținute de pe conturile bancare ale cetățeanului moldovean Luca Filat - circa 11,26 milioane de lei.

Președintele Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru această decizie. În context, oficialii au discutat despre necesitatea creării unui mecanism eficient și transparent prin care fondurile recuperate să fie utilizate în proiecte care să aducă beneficii cetățenilor.


„Aceasta este, de fapt, prima recuperare de mijloace extrase anterior din țară și care vor reveni acasă, ceea ce confirmă necesitatea de a conlucra în continuare cu Guvernul britanic, precum și cu guvernele altor state, așa încât să putem recupera pentru cetățenii noștri banii câștigați ilegal în Republica Moldova, dar folosiți în alte țări”, a spus Maia Sandu.

Ambasadorul Steven Mark Fisher a dat asigurări că Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va susține procesele democratice și consolidarea instituțiilor din țara noastră.

„Mi-am exprimat încrederea că intensificarea cooperării bilaterale moldo-britanice va conduce la creșterea inițiativelor economice, sociale și culturale”, a subliniat șefa statului.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load