COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Filat a rămas fără jumătate de milion de lire sterline

Filat a rămas fără jumătate de milion de lire sterline

Curtea Coroanei Southwark din Marea Britanie a respins recursul făcut de Vlad Luca Filat, fiul fostului premier al Republicii Moldova, Vladimir Filat, împotriva unei hotărâri a Curții Magistraturilor din Londra privind conturile înghețate în valoare totală de aproape jumătate de milion de lire sterline, pe motiv că acești bani ar proveni din activități ilegale, se arată în comunicatul emis de Ambasada Marii Britanii în Republica Moldova, scrie unimedia.info.

Luca Filat a atacat în februarie hotărârea Curții Magistraturilor din Londra privind ordonanța de confiscare împotriva a trei conturi înghețate, în valoare totală de aproape jumătate de milion de lire sterline.

Conturile au fost înghețate în mai 2018, în conformitate cu prevederile Legii finanțelor criminale din 2017, după ce anchetatorii Agenției Naționale pentru Crime (NCA) au suspectat că fondurile provin din activități ilegale.


În urma audierilor inițiate din februarie, ofițerii de la Unitatea Internațională de Corupție a NCA au concluzionat că „ordinele de înghețare a conturilor sunt un instrument valoros în lupta împotriva finanțelor ilicite din Marea Britanie. În cazul în care bănuim că banii dintr-un cont au provenit din infracțiuni, putem solicita instanței să înghețe și apoi să pierdem sumele. În acest caz, Vlad Luca Filat nu a reușit să demonstreze o sursă legitimă de bani, iar instanța a stabilit că este recuperabilă”, se mai arată în comunicat.

Apelul lui Vlad Luca Filat a fost respins, iar NCA a primit cheltuieli de aproximativ 9.500 de lire sterline în instanțele de judecată. 463.000 de lire sterline vor fi acum plătite în fondul consolidat al Majestății Sale.

Reamintim că la 7 februarie 2019 fiul fostului premier moldovean, a fost lipsit de aproape jumătate de milion de lire sterline de autoritățile din Marea Britanie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load