COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 404 766   INFECTAȚI 256 187(+45)   TRATAȚI 249 250     DECESE 6175(+2)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1208
Preşedintele stiri: 2783

Chișinăuenii ar putea să aleagă cu ce vaccin să fie imunizați împotriva COVID-19

8 mai. 15:30   Societate
2044 2

Direcția generală asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău și instituțiile medicale de asistență medicală primară, dar și asociațiile medicale teritoriale, centrele medicilor de familie, centrele medicale private de asistență medicală primară și centrele de sănătate din suburbii urmează să asigure mobilizarea deplină și imediată pentru imunizarea anti-COVID-19, la adresarea liberă a populației din municipiul Chișinău.

„Este foarte important acest lucru. Avem, la această etapă, suficient vaccin și invităm toată lumea să se vaccineze. Mai mult, sînt cîteva tipuri de vaccin pentru preferințele locuitorilor”, a menționat primarul general, Ion Ceban, după ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, transmite Noi.md cu referire la IPN.

Totodată, asociațiile medicale teritoriale cu suportul preturilor de sector urmează să asigure centre de vaccinare locale. La Centrul municipal de vaccinare se vor imuniza grupurile profesionale organizate în baza programărilor prealabile.

Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care, frica de vaccin și adesea imposibilitatea de a alege vaccinul cu care să fi imunizați.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?