TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Chicu a examinat problema aprovizionării cu apă potabilă a raionului Hîncești

Chicu a examinat problema aprovizionării cu apă potabilă a raionului Hîncești

Premierul Ion Chicu a convocat o ședință la Guvern pentru a examina problema aprovizionării cu apă potabilă a raionului Hîncești.

Această problemă a fost enunțată de autoritățile locale în cadrul vizitei recente a Prim-ministrului în raionul Hîncești. La ședință au participat reprezentanții mai multor ministere și agenții de profil, conducerea raionului Hîncești și primarii satelor respective, scrie Noi.md.

Șeful Executivului a fost informat despre problema tergiversării lucrărilor în cadrul proiectului de asigurare cu apă potabilă a 11 localități din raionul Hîncești, amplasate în lunca rîului Prut, finanțat de Fondul Ecologic Național. Proiectul a demarat în anul 2013 și nu este finalizat pînă în prezent, din cauza incapacității agentului economic contractat. Antreprenorul a solicitat majorarea valorii contractului cu 23 mil. de lei. Pînă la moment, au fost valorificate 37 de milioane lei.


„Aprovizionarea cu apă aste una din prioritățile Guvernului, precum construcția drumurilor, iluminarea, etc. Sunt multe proiecte lansate în domeniul aprovizionării cu apă, care din păcate au fost prost gestionate. Trebuie să le revitalizăm. Vreau să discutăm la ce etapă sînt lucrările, care sînt problemele și ce este necesar de întreprins din partea Guvernului ca proiectul să fie finalizat cu succes”, a menționat Prim-ministrul.

În finalul ședinței, premierul a solicitat implicarea autorităților de specialitate, inclusiv a Agenției de Supraveghere Tehnică, astfel încît să fie determinată executarea lucrărilor conform contractului, fiind asigurată calitatea lucrărilor și termenii cît mai restrînși.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load