Ceremonia dedicată celei de-a 30-a aniversări a Independenței Republicii Moldova (LIVE)

27 aug. 2021,, 13:51   Societate
4400 2

14:10 // Volodymyr Zelenskyy - ”Țările noastre marchează 30 de ani de independență în condiții deloc ușoare, în acest sens doresc cetățenilor rezistență și putere. Fie ca independența să dureze mii de ani și împreună cu aceasta pe tărîmul vostru să domine pacea. Înainte de toate, mulțumesc pentru inițiativa Platforma Crimeea. Am spus că platforma poate veni o platformă pentru găsirea soluționării conflictelor regionale.”

14:05 // Andrzej Duda - ”Mă bucur foarte mult că am putut să fiu astăzi cu dumneavoastră și rog cetățenii RM să accepte felicitările mele și urările de bine. Mă bucur că sînt astăzi aici și în cercul președinților, am putut să discutăm problemele regiunii.”

14:00 // Klaus Iohannis – ”Sînt deosebit de bucuros să revin la Chișinău în acest moment de sărbătoare. Tot astăzi sărbătorim 30 de ani de la stabilirea relațiilor noastre diplomatice, România fiind primul stat din lume care a recunoscut independența RM. România rămîne și în viitor partenerul cel mai apropiat al RM, statul român a acționat energic de la ultima mea vizită la Chișinău pentru amplificarea sprijinului pentru RM. Avem acum oportunitatea unei cooperări aprofundate și conjugate la nivel prezidențial, parlamentare și guvernamental. Sîntem pregătiți să acordăm întreaga noastră susținere pentru implimentarea reformelor.”

13:51 // Președinții Republicii Moldova, Ucrainei, României și Poloniei susțin o conferință de presă.

Maia Sandu: ”Astăzi celebrăm 30 de ani de independență a RM și am o deosebită plăcere să găzduiesc trei șefi de state și un prim-ministru. Vă mulțumesc pentru că ne onorați astăzi cu prezența în ciuda ceței de dimineață, bine ați venit la Chișinău să celebrăm împreună Independența RM.”


12:14 // În Piața Marii Adunări Naționale a ajuns și președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky.

11: 59 // În Piața Marii Adunări Naționale a ajuns și președintele României, Klaus Iohannis. Potrivit ultimelor informații în drum spre Chișinău se alfă și președintele Ucrainei.

11:52 // Maia Sandu a mulțumit președintelui Poloniei, dar și celor al Ucrainei și României care după cum a spus șefa statului sînt în drum spre Chișinău.

”În loc de regrete, alegem să progresăm și să ducem mai departe speranțele și încrederea care au stat la bazele proclamării independenții. Astăzi știm ce avem de făcut! Vrem ca satele și orașele noastre să fie din nou pline de oameni. Am încredere în viitorul țării noastre, pentru că am încredere în oamenii Republicii Moldova!”, a declarat Maia Sandu.

11:21 // În inima capitalei începe ceremonia dedicată celei de-a 30-a aniversări a Independenței Republicii Moldova.

11:09 // Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu și cel al Poloniei, Andrzej Duda au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfînt din inima capitalei. De la ceremonia lipsește președintele Ucrainei Volodimir Zelenski și cel al României Klaus Iohannis. Anterior într-un comunicat de presă se anunța că avionul lui nu putea să aterizeze pe aeroportul internațional Chișinău din cauză ceței dense.

Alături de Maia Sandu, au depus flori în inima capitalei și membrii Guvernului Gavrilița, dar și președintele Parlamentului Igor Grosu.

Ceremonia dedicată celei de-a 30-a aniversări a Independenței Republicii Moldova

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?