Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Reprezentanții Primăriei Iași infirmă că l-au invitat pe Ceban la ceremonia de omagiere a lui Grigore Vieru

15 feb. 17:11   Politică
2797 0

Ion Ceban, edilul capitalei, nu a fost invitat la ceremonia de omagiere a lui Grigore Vieru organizată la Iași, la bustul poetului din Parcul Copou, de către Primăria orașului, deși acesta a scris contrariul într-o postare a sa pe Facebook.

Declarațiile au fost făcute de către reprezentanții municipalității Iași, transmite zdg.

„A fost invitat de Asociația „Feed Back”. Participarea domnului Ion Ceban a ținut strict de faptul că el reprezintă municipiul Chișinău în calitate de primar, la un eveniment strict cultural, legat de Grigore Vieru, un poet care s-a născut în R. Moldova. Nu a avut nicio conotație politică”, a transmis Sebastian Buraga, purtătorul de cuvînt al primăriei municipiului Iași.

Ulterior, directorul Casei de Cultură care a organizat evenimentul a confirmat faptul că Ceban a fost invitat doar în calitate de primar de Chișinău, oraș în care Grigore Vieru s-a remarcat pe parcursul vieții sale.

„Noi am luat în vedere numai calitatea lui de primar într-o localitate în care s-a remarcat Grigore Vieru. Partea de politic nu ne-a interesat. El a venit la invitația noastră”, a susținut Adi Cristi, director al Casei de Cultură „Mihai Ursachi”.


Declarațiile contrazic ceea ce Ion Ceban a scris într-o postare de pe Facebook, postată pe 14 februarie. Acesta susținea că a participat la manifestație „la invitația primarului municipiului Iași, Mihai Chirică”.

1
1
1
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?