COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3016

Avocatul lui Popov a comentat demersul procurorilor

11 oct. 11:58   Societate
1685 0

Procurora de caz Nadejda Busuioc a întocmit demersul în dimineața de luni, 11 octombrie curent, și deocamdată nu se cunoaște cînd va fi fixată o ședință la Judecătoria Chișinău pentru a fi examinat. Igor Hlopețchi, avocatul adjunctului suspendat al procurorului general suspendat, Ruslan Popov, a declarat că „demersul este unul vag”.

„Am luat act de demers. Este unul vag care denotă lipsa unor cunoștințe elementare în drept. Nu se invocă nicio activitate generatoare de venituri ilicite, nu există faptul infracțiunii. Instanța se va expune. Totul se face cu un scop e umilire…”, a declarat avocatul Igor Hlopețchi.

Totodată, acesta ne-a dezvăluit că au solicitat abrogarea ordonanței de inițiere a urmăririi penale, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Amintim că procurorii anticorupție au solicitat aplicarea mandatului de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Ruslan Popov. Acesta a fost reținut pe data de 9 octombrie curent, în urma unor percheziții efectuate la el acasă în satul Mileștii Mici din raionul Ialoveni. Este învinuit de îmbogățire ilicită.

Primele declarații de presă ale lui Ruslan Popov au fost că dosarul este o comandă politică. Nu a dat însă nume pe cine bănuiește. Acesta a fost suspendat, odată cu procurorul general Alexandr Stoianoglo învinuit pe patru capete de acuzare. Cu cîteva zile înainte, colegul său, al doilea adjunct Iurie Perevoznic și-a dat demisia.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X