COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Avocatul lui Platon a comentat refuzul Procuraturii de a-l extrăda în Ucraina

Avocatul lui Platon a comentat refuzul Procuraturii de a-l extrăda în Ucraina

Procuratura Generală de la Chișinău nu putea lua o altă decizie decît de a respinge solicitările de întoarcere a omului de afaceri Veaceslav Platon în Ucraina și extrădare în Federația Rusă. O spune Eduard Rudenco, unul din avocații lui Veaceslav Platon.

„Nu este ceva ieșit din comun. Noi ca și avocați ne-am așteptat la așa ceva. Decizia Procuraturii din Ucraina, prin care a fost recunoscută extrădarea ilegală, este una care ar trebui să aibă un imbold sau un efect în Republica Moldova, dar numai atunci cînd o să fie reexaminate dosarele finale sau sentințele finale ale lui Platon în instanța de judecată. Ele pot sta la baza casării sentințelor care au fost pronunțate. Cît sînt sentințe și ele sînt în vigoare, procuratura nu putea accepta demersul procuraturii din Kiev. Acum a apărut încă un motiv că extrădarea a fost ilegală”, a spus Rudenco.

Amintim că Procuratura Generală (PG) a respins solicitările de întoarcere a omului de afaceri Veaceslav Platon în Ucraina și de extrădare în Federația Rusă. Decizia a fost luată după ce Alexandr Stoianoglo a examinat demersurile parvenite de la Procuraturile Generale ale celor două state.


„Procuratura Generală nu poate satisface demersurile colegilor din Ucraina și Federația Rusă, ambele fiind respinse, din motiv că inculpatul Platon deține cetățenia Republicii Moldova și își ispășește pedeapsa penală pe cauza pe care a fost condamnat și în același timp este vizat în alte dosare pe care urmărirea penală este în desfășurare, iar în lipsa lui ar putea fi încălcat termenul rezonabil al cercetărilor și în consecință s-ar leza drepturile și interesele părților vătămate”, se arată într-un comunicat al PG.

Procuratura Generală a Republicii Moldova a comunicat deja autorităților din Ucraina și Federația Rusă despre imposibilitatea satisfacerii solicitării de întoarcere a inculpatului Veaceslav Platon pe teritoriul Ucrainei și respectiv de extrădare a numitului către Federația Rusă.

Pe data de 10 decembrie 2019 procurorul general al Ucrainei a solicitat printr-un demers întoarcerea lui Veaceslav Platon în Ucraina pentru efectuarea procedurilor legale privind adoptarea unei decizii finale în ce privește solicitarea Republicii Moldova de extrădare a acestuia.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load