TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Procuratura a respins solicitarea de întoarcere a lui Platon în Ucraina

Procuratura a respins solicitarea de întoarcere a lui Platon în Ucraina

Procuratura Generală a anunțat, printr-un comunicat, că a respins cererea de întoarcere a lui Veaceslav Platon în Ucraina și de extrădare în Federația Rusă. Hotărîrea a fost luată după ce Procuratura Generală a examinat demersurile parvenite de la Procuraturile Generale ale celor două state.

Drept temei pentru refuzul PG a servit faptul că Platon deține cetățenia Republicii Moldova și își ispășește pedeapsa penală pe cauza pe care a fost condamnat. Mai mult, PG a refuzat și pentru că Platon e vizat în alte dosare pe care urmărirea penală este în desfășurare, iar în lipsa lui ar putea fi încălcat termenul rezonabil al cercetărilor și, în consecință, s-ar leza drepturile și interesele părților vătămate.


Amintim că, printr-un demers din 10 decembrie 2019, procurorul general al Ucrainei a solicitat întoarcerea lui Veaceslav Platon în Ucraina pentru efectuarea procedurilor legale privind adoptarea unei decizii finale în ce privește solicitarea Republicii Moldova de extradare a acestuia.

La data de 11 decembrie 2019, Procuratura Generală a Federației Ruse a expediat un demers prin care solicita extrădarea numitului pentru a fi tras la răspundere penală pentru o serie de infracțini grave, comise pe teritoriul Rusiei.

În prezent, Platon își ispășește pedeapsa în Penitenciarul nr.13 după ce a fost condamnat pentru escrocherie, spălare de bani și corupere activă. De asemenea, acesta continuă să fie cercetat penal și pe alte capete de acuzare, cum ar fi: evaziune fiscală, cauzare de daune materiale prin înșelăciune sau abuz de încredere, delapidarea averii străine.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load