COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7925

Au fost numiți cîștigătorii concursului de desen pentru copii "Drumul uimitor al generalului Inzov"

29 noi. 2021,, 22:30   Societate
1288 0

În Republica Moldova au fost numiți cîștigătorii concursului de desen pentru copii "Drumul uimitor al general Ivan Inzov", organizat de către Departamentul de Educație, Cultură și Turism a Consiliului Raional Taraclia, cu sprijinul reprezentanței Rossotrudnichestvo în țara noastră, transmite Noi.md.

Potrivit Casei Ruse din Chișinău, în special, la acest concurs au participat 42 de elevi ai instituțiilor de învățămînt din raion. Lucrările au fost examinate în două categorii de vîrstă – "Clasele 5-7" și "Clasele 8-9".

Este îmbucurător faptul că participanții se interesează de istoria regiunii lor și a poporului lor și, fără îndoială, sînt mândri de ea. Probabil că acesta și este un indicator important al rezultatului concursului. Iar premii au cîștigat 16 elevi.

Primul loc la nominalizarea "Cel mai bun desen pe un subiect istoric" în rândul elevilor din clasele 5-7 l-a cîștigat Ivan Nechit, elev în clasa a 6-a a Liceului Teoretic ”Olimpii Panov”, or. Taraclia.

Al doilea loc l-a ocupat Arsenie Popov, elev în clasa a 7-a a gimnaziului Ivan Inzov din Taraclia. Pe locul trei s-a clasat Varvara Herța, elevă în clasa a 5-a a Liceului Teoretic ”Hristo Botev” din satul Valea-Perjei. Pe locul patru a urcat eleva din clasa a șasea al aceleiași instituții de învățămînt, Tatiana Gherganova.


În nominalizarea "Cea mai bună idee creativă" au cîștigat:

Eva Constantinova, elevă în clasa a 7-a a gimnaziului ”Generalul Ivan Inzov” - locul I; Denis Tanov, elev în clasa a 6-a a aceleiași instituții de învățămînt - locul II; Margarita Gherghi, elevă în clasa a 5-a a Liceului Teoretic ”O. Panov”, or. Taraclia - locul III; Denis Sarsaman, elev în clasa a 6-a a gimnaziului ”Chiril și Metodiu, satul Albota de Sus - locul IV.
Printre participanții claselor 8-9 la nominalizarea "Cel mai bun desen pe subiecte istorice" au fost menționați următorii patru lideri:

Locul I - Radima Babințeva, elevă în clasa a 8-a, gimnaziul din s. Budăi;

Locul II - Renata Dogaru, elevă a clasei a 9-a a gimnaziului din satul Sofievca;

Locul III - Serghei Manolov, elev al clasei a 9-a a gimnaziului din Taraclia;

Locul IV - Alexandra Dimova, elevă în clasa a VIII-a a Liceului Teoretic ”H. Botev”, s. Valea-Perjei.

Cîștigătorii nominalizării "Cea mai bună idee creativă" au fost distribuiți în felul următor:

Locul I - Nichita Tatarenco, elev în clasa a 8-a a gimnaziului din satul Novosiolovca;

Locul II - Antonina Dimitrova, elevă în clasa a 9-a a gimnaziului din Taraclia;

Locul III - Arina Beșir, elevă a clasei a 9-a a gimnaziului din or. Taraclia;

Locul IV - Galina Aricova, elevă în clasa a 8-a a Liceului Teoretic din orașul Tvardița.

Toți cîștigătorii și participanții la concurs vor primi diplome, premii și cadouri din partea Direcției Educație, Cultură și Turism a Consiliului Raional Taraclia și reprezentanței Rossotrudnichestvo în Republica Moldova.
Casă Rusă din Chișinău i-a felicitat pe toți cîștigătorii și participanții la concurs, amintind că recent în Taraclia a fost dezvelit monumentul generalului Ivan Inzov, iar cu sprijinul Casei Ruse din Chișinău, a avut loc prezentarea broșurii reeditate a "Instrucțiunilor privind atribuțiile ordinelor rurale" ale lui Inzov (un fel de prima Constituție a imigranților bulgari).
Numele cunoscutului general rus Ivan Nichitici Inzov (1768-1845), care a luptat sub steagurile victorioase ale lui Alexandr Vasilievici Suvorov și Mihail Ilarionovici Kutuzov, este înscris în istoria glorioasă a Rusiei. Este un erou al Războiului pentru Patrie din 1812, ocrotitorul cunoscutului poet rus Alexandr Sergheievici Pușkin, tutorele bulgarilor basarabeni. În calitate de administrator militar și civil, generalul Inzov a contribuit semnificativ la dezvoltarea regiunilor sudice ale Imperiului Rus.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X