Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

În Moldova a fost inaugurat monumentul unui general rus

1 noi. 2021,, 18:05   Societate
3340 0

În sudul Moldovei, în orașul Taraclia, a fost dezvelit monumentul generalului rus de infanterie, veteran al Războiului pentru Patrie din 1812, guvernatorul Basarabiei, Ivan Inzov.

Potrivit portalului Gagauzinfo.md la ceremonia de deschidere au participat reprezentanți ai Rossotrudnichestvo, consulatului Bulgariei în Moldova, precum și ai delegației ucrainene și bulgare.

Se remarcă faptul că monumentul a fost dăruit orașului de către Asociația bulgarilor lumii. El a fost instalat în scuarul Casei de cultură din raion.

În 1818, Ivan Inzov a fost numit principalul tutelar și președinte al Comitetului de tutelă a coloniștilor străini de pe ținutul sudic al Rusiei, iar în 1820-1823 a fost guvernator Plenipotențiar al Regiunii basarabene a Imperiului Rus. Generalul a devenit vestit pentru dezvoltarea cu succes a regiunilor sudice ale țării, precum și pentru atenția acordată problemei refugiaților bulgari și găgăuzi, pentru care a obținut statutul de coloniști.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?