istorie

1 decembrie ce sărbătoare ce evenimente cine sînt sărbătoriți zilei de azi
1 dec. 07:30  
1 decembrie - ce sărbătoare, ce evenimente, cine sînt sărbătoriți zilei de aziVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei de 1 decembrie sînt: 01 decembrie — a 335-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 30 de zile. Sărbători relig
Șamanismul istorie și modernitate Partea 3
30 noi. 18:51  
Șamanismul: istorie și modernitate. Partea 3La cererea cititorilor, continuăm să studiem șamanismul ca practică, ce a influențat distructiv formarea spiritualității omenirii. Ca practică și ca tehnologie și tradiție mistică, devenită baza multor societăți și credințe vechi și contemporane. A multor societăți secrete contemporane și a multor grupuri ezo
28 noiembrie ce sărbătoare ce evenimente cine sînt sărbătoriți zilei de azi
28 noi. 07:30  
28 noiembrie - ce sărbătoare, ce evenimente, cine sînt sărbătoriți zilei de aziVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei de 28 noiembrie sînt: 28 noiembrie — a 333-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 33 de zile. Sărbători reli
19 noiembrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
19 noi. 07:30  
19 noiembrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 19 noiembrie — a 323-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 42 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
18 noiembrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
18 noi. 09:30  
18 noiembrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 18 noiembrie — a 322-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 43 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
17 noiembrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
17 noi. 07:30  
17 noiembrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 17 noiembrie — a 321-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 44 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
16 noiembrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
16 noi. 07:30  
16 noiembrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 16 noiembrie — a 320-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 45 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
15 noiembrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
15 noi. 07:30  
15 noiembrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 15 noiembrie — a 319-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 46 de zile Sărbători religioase sau Ortodoxe:
14 noiembrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
14 noi. 07:30  
14 noiembrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 14 noiembrie — a 318-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 47 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
13 noiembrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
13 noi. 07:30  
13 noiembrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 13 noiembrie — a 317-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 48 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
12 noiembrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
12 noi. 09:30  
12 noiembrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 12 noiembrie — a 316-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 49 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
11 noiembrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
11 noi. 09:30  
11 noiembrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 11 noiembrie — a 315-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 50 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
10 noiembrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
10 noi. 07:30  
10 noiembrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 10 noiembrie — a 314-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 51 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
9 noiembrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
9 noi. 07:30  
9 noiembrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 9 noiembrie — a 313-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 52 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
8 noiembrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
8 noi. 07:30  
8 noiembrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 8 noiembrie — a 312-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 53 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
7 noiembrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
7 noi. 07:30  
7 noiembrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 5 noiembrie — a 309-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 56 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
6 noiembrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
6 noi. 07:30  
6 noiembrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 6 noiembrie — a 310-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 55 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
5 noiembrie 2021 Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
5 noi. 07:30  
5 noiembrie 2021 - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 5 noiembrie — a 309-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 56 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
Oraşul Soroca în fotografii mai vechi de un secol
4 noi. 19:00  
Oraşul Soroca în fotografii mai vechi de un secol Soroca este unul dintre puținele orașe moldovenești care a fost surprins în mai multe fotografii de epocă. Unele dintre locurile din imagini pot fi recunoscute și azi, altele s-au schimbat de-a lungul anilor. Cîteva dintre clădirile din fotografiile de mai jos s-au păstrat, dar multe dintre ele nu mai sînt
4 noiembrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
4 noi. 09:30  
4 noiembrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 4 noiembrie — a 308-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 57 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
3 noiembrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
3 noi. 07:30  
3 noiembrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 3 noiembrie — a 307-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 58 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
1 noiembrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
1 noi. 07:30  
1 noiembrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 1 noiembrie — a 305-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 60 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
31 octombrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
31 oct. 07:30  
31 octombrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 31 octombrie — a 304-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 61 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
Misterul grotelor Huashan
31 oct. 03:30  
Misterul grotelor HuashanAcestea sînt niște grote uriașe create artificial, a căror vîrstă este estimată la cel puțin 1.700 de ani. Deoarece datarea se bazează pe stalactitele descoperite în interior, prin urmare, aceste peșteri pot fi chiar mai vechi. Cel mai interesant lucru este că nu există înregistrări istorice despre aces
30 octombrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
30 oct. 07:30  
30 octombrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 30 octombrie — a 303-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 62 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
29 octombrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
29 oct. 09:30  
29 octombrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 29 octombrie — a 302-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 63 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
28 octombrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
28 oct. 09:30  
28 octombrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 28 octombrie — a 301-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 64 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
27 octombrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
27 oct. 07:30  
27 octombrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 27 octombrie — a 300-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 65 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
26 octombrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
26 oct. 07:30  
26 octombrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 26 octombrie — a 299-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 66 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
25 octombrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
25 oct. 07:30  
25 octombrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 25 octombrie — a 298-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 67 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
De ce UE neagă dreptul moldovenilor de a avea o limbă proprie
25 oct. 03:00  
De ce UE neagă dreptul moldovenilor de a avea o limbă propriePreședinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, nu are dreptul să-i priveze pe moldoveni de propria limbă, care este una dintre componentele principale ale identității lor. Ursula von der Leyen a calificat drept o veste bună decizia de recunoaștere a limbii minorității etnice moldovenești din Ucraina c
24 octombrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
24 oct. 07:30  
24 octombrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 24 octombrie — a 297-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 68 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
23 octombrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
23 oct. 07:32  
23 octombrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 23 octombrie — a 296-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 69 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
22 octombrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
22 oct. 09:45  
22 octombrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 22 octombrie — a 295-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 70 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
21 octombrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
21 oct. 09:30  
21 octombrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 21 octombrie — a 294-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 71 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
Afirmațiile cum că limba moldovenească nu a existat niciodată sînt ori o minciună intenționată ori o dovadă a necunoașterii propriei istorii
21 oct. 03:59  
Afirmațiile cum că limba moldovenească nu a existat niciodată sînt ori o minciună intenționată, ori o dovadă a necunoașterii propriei istoriiAfirmațiile cum că limba moldovenească nu a existat niciodată sînt fie o minciună intenționată, fie o dovadă a slabei cunoașteri de către prim-ministrul român a istoriei propriei țări. Afirmația prim-ministrului României, Marcel Ciolacu, și a altora, potrivit căreia limba moldovenească nu a existat nicioda
20 octombrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
20 oct. 07:30  
20 octombrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 20 octombrie — a 293-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 72 de zile Sărbători religioase sau Ortodoxe:
Ce prevede Regulamentul Organic al Moldovei prima Constituție din 18311832 referitor la limbă
19 oct. 14:16  
Ce prevede Regulamentul Organic al Moldovei (prima Constituție) din 1831-1832 referitor la limbăDespre limba moldovenească și despre necesitatea predării în limba moldovenească pentru a stimula dragostea față de limbă și față de patrie se vorbește în Regulamentul Organic al Moldovei din 1831-1832, care a fost, de fapt, prima constituție a Moldovei. Acest document important stipula că "învățămîntul tr
19 octombrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
19 oct. 07:30  
19 octombrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 19 octombrie — a 292-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 73 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
18 octombrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
18 oct. 07:30  
18 octombrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 18 octombrie — a 291-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 74 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
17 octombrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
17 oct. 07:30  
17 octombrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 17 octombrie — a 290-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 75 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
16 octombrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
16 oct. 07:31  
16 octombrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 16 octombrie — a 289-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 76 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
15 octombrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
15 oct. 09:31  
15 octombrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 15 octombrie — a 288-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 77 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
Ce locuri neexplorate au rămas în Chișinău pentru cunoscătorii istoriei sale
14 oct. 14:40  
Ce locuri neexplorate au rămas în Chișinău pentru cunoscătorii istoriei sale În Chișinău există o mulțime de locuri neobișnuite și unice, dar pentru cunoscătorii istoriei orașului, pentru ghizi, mai există încă multe pete albe pe harta orașului, unde ar vrea să ajungă, dar deocamdată nu reușește. Despre aceasta a recunoscut într-un interviu acordat portalului Noi.md, ghidul Alexand
14 octombrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
14 oct. 09:30  
14 octombrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 14 octombrie — a 287-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 78 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
Alexandru Pavlov Mii drag Chișinăul și mă strădui să împart și altora din această dragoste
13 oct. 17:49  
Alexandru Pavlov: «Mi-i drag Chișinăul și mă strădui să împart și altora din această dragoste!»La 14 octombrie locuitorii capitalei vor sărbători Ziua orașului, hramul – Acoperămîntul Maicii Domnului. Cu această ocazie jurnalista portalului Noi.md s-a întreținut cu ghidul Alexandru Pavlov, chișinăuian de primă generație, cunoscător al istoriei orașului Chișinău, pe care l-a rugat să vorbească despre
13 octombrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
13 oct. 07:30  
13 octombrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 13 octombrie — a 286-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 79 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
Ziua de 12 ocombrie istorică pentru Chișinău
12 oct. 16:30  
Ziua de 12 ocombrie - istorică pentru ChișinăuPotrivit autorităților municipale, la data de 12 octombrie 1949, Chișinăul a sărbătorit un moment de progres remarcabil. Conform Hotărîrii Consiliului Orășenesc Chișinău, orașul a marcat începutul unei ere noi în transportul public: primul troleibuz de tip MTB-82 a început să circule pe străzile oraşului.
12 octombrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
12 oct. 07:30  
12 octombrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 12 octombrie — a 285-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 80 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
11 octombrie Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezent
11 oct. 07:30  
11 octombrie - Calendarul celor mai importante evenimente din trecut și prezentVă invităm zilnic să cunoașteți cele mai importante evenimente ale zilei. An de an fiecare zi este unică în felul său. Cele mai importante știri ale zilei: 11 octombrie — a 284-a zi a anului conform Calendarului Gregorian. Pînă la sfîrşitul anului au rămas 81 de zile. Sărbători religioase sau Ortodoxe:
istorie