X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1129

Așa-zisul procuror șef al regiunii transnistrene figurează într-un dosar penal intentat de PCCOCS

10 aug. 12:01   Societate
2250 0

Pretinsul procuror-șef din regiunea transnistreană, Anatolii Gurețki, este cercetat penal fiind bănuit de „Privațiunea ilegală de libertate și Uzurparea de calități oficiale”.

Informația este confirmată pentru Zona de Securitate de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), instituția care gestionează dosarul, transmite agora.md.

PCCOCS precizează că Anatol Gurețkii a fost citat la organul procuraturii în perioada anului 2022, existînd bănuiala rezonabilă de comitere a infracțiunii prevăzute de articolul 42, 166 alin 1 din Codul penal: privațiune ilegală de libertate a unei persoane, dacă acțiunea nu este legată cu răpirea acesteia, se pedepsește cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 120 la 240 de ore sau cu închisoare de pînă la 2 ani.

La fel, acesta e bănuit de comiterea infracțiunii prevăzută la articolul 351 alin. (2) din Codul penal: Uzurparea de calități oficiale acțiune săvîrșită de două sau mai multe persoane. Se pedepsește cu amendă în mărime de la 650 la 1050 unități convenționale sau cu închisoare de pînă la patru ani.

Sursa menționează că solicitarea de informație adresată PCCOCS este argumentată de faptul că chemarea lui Gurețki la Procuratura moldovenească ar fi coincis cu inițierea de către acesta a unei așa zise legi ce pedepsește cu închisoare persoanele care se adresează la instanțele naționale sau internaționale, cu privire la abuzurile comise în regiune.


Astfel, ar exista mai multe voci care l-ar acuza pe Gurețki că ar fi creat o normă restrictivă doar pentru a se proteja de oamenii legii constituționali.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав