X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 964

Anchetă la Teleradio-Moldova, după ce directorul general a constatat nereguli

16 mai. 11:05   Societate
11300

Scandalul jurizării pentru Eurovision 2022. Conducerea companiei publice de radio și televiziune, Teleradio-Moldova, a decis să deschidă o anchetă, după ce a constatat o discordanță între voturile publicului și voturile juriului în privința României, potrivit TVR.

Directorul general al Teleradio-Moldova, Vlad Țurcanu, a venit cu un mesaj pe Facebook, în care a ținut să scoată în evidență discrepanța dintre voturi. Atît juriul, cît și publicul au acordat punctaj maxim (12 puncte) Ucrainei, însă coborînd mai jos, preferințele publicului și juriul diferă vizibil. Dacă publicul din Republica Moldova a oferit României 10 puncte, juriul de specialiști din țară nu a acordat reprezentantului României, WRS, nici măcar un punct.

„Atitudinea juriului moldovean față de prestația artiștilor români pe scena concursului Eurovision nu este totuna cu atitudinea Republicii Moldova față de România. După cum se vede din statistica oferită de Uniunea Europeană de Radio și Televiziune, publicul telespectator din Republica Moldova a optat preponderent pentru, în ordine explicabilă prin suferințele prin care trece vecinul din est, Ucraina și România.

Rămîne să înțelegem pe parcurs ce standarde înalte (atît de înalte încît sînt deocamdată inaccesibile publicului cu care se găsește în disonanță) a avut juriul moldovean în opțiunile sale, în componența: Ilona Stepan, Adriano Marian, Cristina Scarlat, Eugen Doibani și Radmila Popovici”, a scris duminică pe Facebook Vlad Turcanu, directorul general al Teleradio-Moldova.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав