Ajutor material pentru familiile social vulnerabile care au copii care merg la şcoală

Ajutor material pentru familiile social vulnerabile care au copii care merg la şcoală

Familiile social vulnerabile din Chișinău care au în grijă copii care merg la școală vor beneficia de un ajutor material unic în sumă de 700 de lei. Banii vor fi acordați pentru pregătirea elevilor de noul an de studii 2018 — 2019. 


Vor putea beneficia de ajutor material unic familiile fără venituri sau cu venituri mici. Mai exact, este vorba de familiile cu 3 și mai mulți copii, cele monoparentale și în care unul din părinți este cu grad de dizabilitate, familiile care au statut de tutore / curatelă (cu părinți decedaț, lipsiți de drepturi părintești, inapți de muncă, neangajați în cîmpul muncii).


Dreptul la ajutor material va fi stabilit în baza dosarului prezentat, care justifică starea socială și necesitatea de a beneficia de ajutor material a familiei și veridicitatea circumstanțelor expuse în cerere. De acest ajutor pot beneficia doar persoanele cu domiciliu / reședință în municipiul Chișinău, cu copii de pînă la 18 ani. Titularul poate solicita ajutor material unic pentru fiecare elev membru al familiei.


Cererile pentru ajutor material se depun la instituțiile de învățămînt, pe numele directorului școlii. Dosarele depuse vor fi aprobate de comisiile de profil din cadrul instituției de învățămînt preuniversitar pînă la data de 20 august 2018.


De ajutor material pentru pregătirea elevilor către noul an de studii 2018-2019 vor beneficia circa 8 mii de persoane.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load