AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 464 358  Au ieșit 376 787​  Au rămas 86 251     Mai multe detalii
Eurovision stiri: 400
Transnistria stiri: 906
Criza energetică stiri: 729

Ajută "partenerii de dezvoltare" Moldova să se dezvolte? Opinie

8 dec. 2021,, 18:05   Societate
2090 6

Este greu să-i numești parteneri de dezvoltare ai Republicii Moldova pe cei care nu contribuie la dezvoltarea Republicii noastre, iar banii alocați de ei sînt furați de funcționari, și fac totul ca țara și funcționarii să acționeze în anumite interese ale celor care au dat acești bani.

Această opinie a fost exprimată de bine cunoscutul jurnalist Valerii Demidețki, vorbind în cadrul emisiunii "Glavnoe" cu Serghei Scripnic pe canalul TVC-21, relatează eNews.

"Pe parcursul anilor de independență, am fost obișnuiți cu acest nonsens că cineva ne dă ceva. În această lume, nimeni nu dă niciodată nimic. Chiar dacă se acordă subvenții, acestea sînt acordate cu un anumit scop. Restul este dat sub formă de împrumuturi. Împrumuturile sînt luate de guvern, furate de oficiali și rambursate de oamenii obișnuiți. Și chiar dacă se acordă subvenții, ei le dau societății civile, pentru a-și promova obiectivele, pentru a băga țara în "buzunar", pentru ca țara și oficialii să acționeze în interesele celor care au dat acești bani", a spus Valerii Demidețki.

El a atras atenția asupra faptului că, în cei 30 de ani de independență a Moldovei, producția industrială a scăzut de trei ori, complexul agroindustrial a scăzut la jumătate, iar PIB-ul reprezintă doar 60-70% din nivelul anului 1989.

"Și în fraza ”parteneri de dezvoltare”, cu care autoritățile noastre numesc reprezentanții țărilor occidentale, există o notă de batjocură, pentru că nu există dezvoltare, iar noi îi numim parteneri de dezvoltare", a spus Valerii Demidețki.

5

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce este familia?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав