A tras pe sfoară mai mulți producători de prune, cauzînd pierderi de milioane

9 feb. 11:44   Societate
1606 0

Oamenii legii au deconspirat activitatea unui grup infracțional cercetat penal pentru patru cazuri de escrocherie în proporții deosebit de mari, prejudiciul depășind cinci milioane de lei.

Majoritatea cazurilor s-au produs în raionul Nisporeni, prin abuz de încredere și înșelăciune. Principalul suspect este o femeie de 55 de ani.

În speță, femeia, reprezentantă a unui SRL, împreună cu alte persoane, în 2022, sub pretextul procurării prunelor uscate, prin abuz de încredere și inducerea în eroare a reprezentanților unor companii de pe teritoriul țării, majoritatea în raionul Nisporeni, a însușit tone de prune uscate fără a achita suma totală, cauzînd victimelor daune în proporții considerabile.

Pe 8 februarie, ofițerii de investigație și cei de urmărire penală au efectuat șapte percheziții la domiciliile și în automobilele suspecților, care ar fi implicați în acest caz, de unde au fost ridicate documente contabile, înscrisuri de ciornă, purtători electronici de informație.

De asemenea, femeie a fost reținută pentru 72 de ore, iar unul dintre suspecți este cercetat în libertate. Suspecta, condamnată definitiv în România la cinci ani și jumătate de închisoare, riscă încă cel puțin șase ani de pușcărie.


7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий