Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3718

A fost lansată a doua ediție a concursului ,,Săptămîna eficienței energetice în școala mea”

23 mai. 19:00   Societate
1866 0

Cu ocazia Săptămînii Europene a Energiei Durabile (EUSEW), care va avea loc în a doua jumătate a lunii iunie, Agenția pentru Eficiență Energetică în parteneriat cu PNUD Moldova, lansează a doua ediție a concursului de creație "Săptămîna eficienței energetice în școala mea".

Concursul are un caracter educativ și își propune să ofere elevilor din ciclul de învățămînt primar și gimnazial posibilitatea de a contribui la economisirea de energie și de a promova măsurile de eficiență energetică și sursele regenerabile de energie.

Aceste surse sînt importante pentru asigurarea tranziției energetice a țării și sînt o sarcină de bază a Uniunii Europene (UE) în acest domeniu.

Lucrările pot fi transmise pînă în data de 30 mai, iar colectivele de copii cu vîrsta cuprinsă între 6 și 10 ani (categoria I) și 11 și 16 ani (categoria II) pot participa prin organizarea de activități interactive pe tema eficienței energetice, cum ar fi campanii de informare, mesaje video/filmulețe, dezbateri, lecții deschise, eseuri, jocuri intelectuale.

Vor fi apreciate și premiate 6 instituții/clase pentru cele mai reușite și frumoase activități.


Participanții trebuie să transmită informațiile pe e-mail la adresa concurs@aee.md, prin intermediul Poștei Moldovei sau aduse într-un plic sigilat la adresa: Chișinău, str. Alecu Russo 1, bloc A1, Etajul 10, MD-2068, cu mențiunea "Săptămîna eficienței energetice în școala mea" și să includă numele, prenumele, localitatea, instituția de învățămînt și datele de contact ale profesorului, dirigintelui sau persoanei responsabile.

Săptămîna Energiei Durabile a Uniunii Europene (EUSEW) este unul din cele mai importante evenimente anuale, dedicate eficienței energetice și surselor de energie regenerabilă organizat de Comisia Europeană.

1
0
1
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?