Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

A doua zi după alegeri, instituțiile școlare vor avea zi liberă pentru dezinfectare

17 sep. 2020,, 21:55   Societate
1276

Ziua de luni, 2 noiembrie, a doua zi după alegerile prezidențiale, instituțiile de învățămînt vor avea zi liberă pentru dezinfectarea încăperilor. Aceasta se va întîmpla în școlile unde vor fi deschise secții de vot. Despre aceasta anunță ministrul Educației, Igor Șarov.

„În cazul cînd vor fi alegeri în școli, poziția noastră este următoarea: în ziua de sîmbătă și duminică, cînd vor avea loc alegerile, ele vor activa, iar luni, cînd trebuie să fie reluat, după vacanță, procesul de studii, noi vom prelungi vacanța, dînd posibilitatea ca să dezinfectăm aceste spații. Aceasta a fost o poziție în prealabil care a fost acceptată, inclusiv, de către colegii de la CEC și de prim-ministru”, a declarat Șarov la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Ministrul susține că aceeași practică se va aplica și în cazul în care va exista al doilea tur de scrutin.

Totodată, Șarov consideră că nu poate fi interzisă organizarea secțiilor de vot în școli acolo unde nu există alte spații pentru acest exercițiu. În opinia lui, interzicerea nu va duce la o bună desfășurare a scrutinului prezidențial.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав