X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4051

Ministerul Educației și Cercetării a aprobat mai multe modificări la normele de personal pentru școli

2 mai. 14:00   Societate
7819 0

Numărul de posturi pentru funcția de psiholog în școli a fost mărit. De asemenea, instituțiile de învățămînt vor putea angaja mai multe cadre didactice de sprijin, contabili, directori adjuncți și alt personal auxiliar.

Ministerul Educației și Cercetării a aprobat mai multe modificări la Normele de personal pentru școli, notează Noi.md.

Conform noilor prevederi ale documentului, a fost revizuit numărul de funcții de director adjunct, precum și exclusă limita maximă de 6 unități. Acest lucru va permite instituțiilor de învățămînt cu profil și celor cu un număr mare de elevi să asigure un management mai eficient.

De asemenea, a fost majorat numărul de posturi pentru funcția de psiholog, fiind oferită posibilitatea și școlilor de pînă la 200 de elevi de a angaja psihologi. Totodată, instituțiile pot apela la Serviciul raional/municipal de asistență psihopedagogică (SAP) pentru a li se oferi specialiști calificați.

Școlile cu un număr mai mare de 641 de elevi pot angaja o unitate de cadru didactic de sprijin la momentul identificării necesității pentru cel puțin un copil. A fost inclusă și funcția de secretar pentru școlile de pînă la 200 de elevi, fiind majorat și numărul maxim de contabili pentru instituțiile de învățămînt care sînt la autogestiune și nu folosesc serviciile contabilității centralizate. Pentru instituțiile cu profil de Arte a fost instituită funcția de acordor de instrumente muzicale.


MEC menționează că Schema de încadrare a personalului în instituţiile publice de învăţămînt se elaborează în fiecare an de către directorul instituţiei de învăţămînt, se avizează de consiliul de administraţie al școlii şi se aprobă de organul local de specialitate în domeniul învăţămîntului/fondator, în limita normelor de personal stabilite prin prezentul ordin și a bugetului aprobat pentru instituție.


Ordinul MEC privind modificarea Normelor de personal poate fi consultat aici.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?