Incendii stiri: 688
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3740

17 tone de narghilea și 1,5 milioane țigări de contrabandă – ridicate, în urma mai multor percheziții

24 mai. 12:01   Societate
2332 0

Ofițerii Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au ridicat circa 17 tone de narghilea și peste 1,5 milioane țigări în Chișinău, ce urmau să fie transportate ilegal în Romînia.

Cele 19 percheziții au fost desfășurate timp de trei zile, în mai multe locații din Chișinău. Prima captură de 300 kg de narghilea a fost depistată sîmbăta, 20 mai 2023, camuflată în sistemul de ventilare a unui autocar de pe ruta internațională de pasageri Chișinău – București. A urmat o captură de 500 kg de narghilea, apoi alte 9.800 kg de tutun pentru narghilea cu termenul expirat, precum și circa 1,5 milioane țigări de diferite mărci.

Urmare a investigațiilor au fost identificați trei agenți economici și șase persoane cu vîrsta cuprinsă între 19 și 48 de ani. Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus aplicarea arestului preventiv în privința a două persoane, iar în privința altei persoane – arest la domiciliu.

Mărfurile erau cumpărate în Republica Moldova (clandestin) de la mai mulți agenți economici, după care erau depozitate într-un garaj din mun. Chișinău, precum și la domiciliul unuia din figuranți. În cadrul perchezițiilor au fost ridicate, de asemenea, un aparat de vacuumare pentru pregătirea mărfurilor spre tăinuire în mijloacele de transport, precum și două autocamioane (autobasculante) cu locuri special amenajate, unde erau plasate mărfurile de contrabandă.

Investigațiile continuă, timp în care persoanele vizate beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.


3
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?