Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

100 milioane prejudicii: A fost încheiată urmărirea penală într-un alt dosar privind CFM

29 apr. 14:15   Societate
1906

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a finalizat urmărirea penală pe un alt capăt de acuzare în dosarul delapidărilor de la Întreprinderea de Stat Calea Ferată din Moldova (CFM), care vizează o persoană din administrația acesteia, în perioada 2018-2019.

Procurorii acuză persoana de faptul că urmare a neglijenței în serviciu, întreprinderea nu a încasat venituri de aproape 800 milioane lei: pentru perioada anului 2018 nu au fost încasate peste 400 milioane lei, iar pentru anul 2019 – peste 370 milioane lei.

Acest fapt, la rîndul său, nu a permis acoperirea pierderilor interne înregistrate de CFM din alte activități impuse, care au provocat patrimoniului întreprinderii daune în proporții considerabile, de aproape 100 milioane lei, rezultate din pierderile nete pentru perioada anului 2018 în sumă de peste 73 milioane lei, iar pentru anul 2019 – peste 26 milioane lei.

Potrivit legii, neglijența în serviciu se pedepseşte cu amendă de pînă la 42.500 lei sau cu închisoare de pînă la 2 ani, în ambele cazuri cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani.

În martie, procurorii PCCOCS au terminat urmărirea penală în privința altei persoanei, învinuite de depășirea atribuțiilor de serviciu. Ulterior, dosarul a fost trimis în judecată spre examinare în fond.


Rezultatul urmăririi penale declarat a fost obținut cu implicarea mai multor instituții cu competență pe domenii – Inspectoratul Național de Investigații, Serviciul de Informații și Securitate, Curtea de Conturi, Inspecția Financiară și Serviciul Fiscal din subordinea Ministerului Finanțelor.

Procurorii le-au prezentat părților materialele urmăririi penale pentru informare, astfel încît ulterior dosarul să fie trimis în judecată, timp în care învinuitul se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii. În ceea ce privește dosarul de bază, urmărirea penală continuă.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав