AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 913
Criza energetică stiri: 742
Preşedintele stiri: 3210

Un medic nutriționist a numit momentul perfect pentru micul dejun

23 mai. 2021,, 04:02   Sănătate
2932 0

Nutriționistul Andrei Bobrovski a numit momentul perfect pentru micul dejun și a spus de ce acesta nu trebuie ratat. Despre acest lucru a anunțat radio Sputnik.

Expertul a menționat că timpul ideal pentru cea mai importantă masă este prima oră și jumătate după trezire. "Micul dejun ar trebui să vă ofere energie pentru mișcare, pentru activitatea creierului, pentru ca somnolența să dispară. În acest scop este bun nu numai dușul, ci și micul dejun. Un mic dejun ușor în pat, de asemenea, nu aduce nimic rău, dacă nu este un mic dejun sățios cu felul întîi, doi, trei și desert", a explicat expertul.

Bobrovsky a sfătuit ca micul dejun să fie luat în timpul săptămînii la aceeași oră, iar la sfîrșit de săptămână se poate face o excepție, deoarece aceste două zile pe săptămînă nu vor afecta sănătatea. El a adăugat că sistemele digestive și nervoase se adaptează, ceea ce permite omului să consume o cantitate rezonabilă de alimente.

Nutriționistul a avertizat că 30-40% dintre persoanele supraponderale încep să mănînce activ seara sau noaptea. Acest comportament indică o nedorință de a mînca dimineața. Unor astfel de pacienți expertul le-a recomandat să ia micul dejun dimineața cu forța.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав