Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Lista celor mai rele alimente pentru piele

19 noi. 2022,, 22:30   Sănătate
1955 0

Dieta pe care o urmăm are un impact considerabil asupra aspectului pielii, avertizează medicii. Potrivit acestora, un regim zilnic echilibrat ajută la prevenirea ridurilor, cu o singură condiţie: să mîncăm alimente bogate în grăsimi bune, care ajută la menţinerea colagenului natural al pielii.

Mai mult, „o dietă echilibrată va ajuta şi la menţinerea sistemului imunitar”, potrivit dr. Booby Buka, medic dermatolog din New York.

Publicaţia Huffington Post a realizat o listă cu cele mai rele alimente pentru piele.

Sarea joacă un rol important în apariţia pungilor de sub ochi. Medicii recomandă să consumăm zilnic maxim 5 grame de sare pe zi, dar în realitate organismul nostru asimilează o doză de pînă la trei ori mai mare decît necesarul zilnic.

Specialiştii spun că toate alimentele conţin sare, inclusiv dulciurile. Astfel, pentru a evita excesul de sare, medicii recomandă ca mîncarea consumată să fie nesărată deoarece organismul va asimila acest ingredint din alte surse.


Creveţii, crabul, homarul, dar şi legumele cu frunze verzi, precum algele marine şi spanacul trebuie mîncate cu moderaţie. Acestea sînt alimente bogate în iod, substanţă care consumată în exces poate duce la apariţia acneei. Specialiştii recomandă să consumăm aceste alimente maximum de două ori pe săptămînă. Ideal ar fi să nu le mîncăm pe toate la aceaşi masă.

Lactatele pot fi responsabile de apariţia unor probleme dermatologice. Eczemele reprezintă afecţiunea cea mai des întîlnită din cauza acestor alimente. Mai mult, un studiu realizat în anul 2005 arată că persoanele care beau foarte mult lapte prezintă un risc ridicat de apariţie a acneei. Lactatele sînt responsabile în special de apariţia acneei rozacee.

Pîinea, pastele şi prăjiturile ar trebui mîncate cu moderaţie. Aceste alimente au un indice glicemic ridicat, provocînd de asemenea acnee.

Zahărul nu este doar inamicul numărul 1 al siluetei, ci predispune la apariţia afecţiunilor dermatologice. Specialiştii recomandă evitarea alimentelor bogate în zahăr, deoarece distrug şi fibrele de colagen şi elastină responsabile pentru o piele fermă şi proaspătă.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?