COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Cum te ajută vitamina D să trăiești mai mult

22 oct. 04:30   Sănătate
1762 0

Din cauză că multe persoane nu ştiu cum să-şi alcătuiască o alimentație adecvată, se întîmplă adesea ca ele să aibă o lipsă de vitamina D în organism, fapt ce duce la o îmbătrînire prematură şi la alte probleme de sănătate.

Iată care sînt beneficiile extraordinare ale vitaminei D:

Previne diabetul: persoanele care au destulă vitamina D în corp au un risc mult mai scăzut de a face diabet de tip 2, datorită proprietăților sale antiinflamatoare.

Ajută în caz de astm: lipsa expunerii la soare, ceea ce presupune şi carența de Vitamina D, înrăutățeşte atacurile de astm. Nutrientul este benefic mai ales în cazul copiilor ce suferă de această afecțiune.

Lupta cu cancerul: pînă la 77% dintre bolnavii de cancer au un nivel scăzut de vitamina D; cu cît este mai mic acesta cu atat mai grav fiind stadiul bolii.

Corpul tău produce vitamina D atunci cînd este expus la razele solare, dar acest proces poate fi declanşat şi de consumul cîtorva alimente precum uleiul de măsline, peştele, şi mai ales somonul şi tonul, laptele fortifiat cu vitamina D şi gălbenuşul de ou.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X