X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Recomandările experților: Cum să alegeți corect produsele pentru masa de Paști

30 apr. 2021,, 10:31   Externe
2886 0

Coaja ouălor nu trebuie să fie deteriorată, fără semnele de sînge și pene, brînza de vaci trebuie să fie albă, cu o nuanță cremoasă și cu un miros ușor acru, iar cozonacul - cu suprafața uscată și fără locuri arse.

Astfel de sfaturi au dat specialiștii Rospotrebnadzor în ajunul Paștelui. Atunci cînd cumpărați ouă, se recomandă să atrageți atenție nu numai la aspectului lor, ci și la data sortării. Ouăle crude și fierte pot fi păstrate exclusiv în frigider, însă termenul de valabilitate al ouălor fierte nu trebuie să depășească 36 de ore.

În ceea ce privește brînza de vaci, ea trebuie să fie moale și să aibă o consistență uniformă. Culoarea să fie doar albă, cu o nuanță cremoasă. Brînza de vaci cu conținut scăzut de grăsimi poate lăsa zer, dar numai într-o cantitate mică.

Partea superioară a cozonacilor trebuie să fie uscată, altfel el se poate deteriora prea repede. De asemenea, pe cozonac nu trebuie să existe goluri sau locuri arse.

"Cînd alegeți, atrageți atenția la data de producere, data de expirare, condițiile de depozitare și informațiile despre producător. Depozitați alimentele perisabile în frigider, separat de produsele crude. Nu permiteți depozitarea mîncărurilor gata preparate într-un loc cald, la marginea plitei, în cuptor, deoarece în acest mod crește riscul apariției și reproducerii microorganismelor", se arată în raport.


În plus, experții au reamintit că nu ar trebui să cumpărați produse de la oameni, pe stradă, deoarece este imposibil să verificați în ce condiții au fost depozitate acestea și dacă în timpul producției au fost îndeplinite toate cerințele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?