X 

Sute de angajați ai IGSU vor fi la datorie de Noaptea Învierii

14 apr. 12:15   Societate
1863 0

În acest an de Noaptea Învierii peste 450 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vor fi la datorie asigurînd paza antiincendiară și securitatea cetățenilor.

Salvatorii și pompierii vor activa în regim de 24 de ore, iar în servantul de intervenție a echipelor pentru misiuni de stingere a incendiilor și lichidare a consecințelor situațiilor excepționale vor fi peste 100 de autospeciale de intervenție, anunță Noi.md

Totodată, în scopul evitării situațiilor de risc în perioada sărbătorilor Pascale, pompierii îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare, în special la utilizarea lumînărilor, candelelor și altor surse de aprindere. O atenție sporită este acordată transportării în mijloace de transport în comun a lumînărilor cu focul haric pentru evitarea aprinderii materialelor din preajmă.

Angajații IGSU menționează necesitatea dotării bisericilor cu mijloace de primă intervenție, iar acasă focul trebuie monitorizat și nici într-un caz nu este indicată lăsarea copiilor fără supraveghere în preajma surselor de aprindere.

Mai mult, se recomandă evitarea aglomerării de persoane în incinta edificiilor a lăcașelor de cult. Oamenii sînt rugați să nu blocheze căile de acces a autospecialelor de intervenție, cu propriile mijloace de transport.


Activități de prevenire a situațiilor de risc au desfășurate în toate lăcașele de cult din Republica Moldova. În preajma sărbătorilor Pascale, salvatorii și pompierii au vizitat 1555 lăcașe de cult a diferitor confesiuni religioase.

În situații de risc cetățenii sînt rugați să apeleze Serviciul 112.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?