X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 12 februarie 2021

12 feb. 2021,, 13:00   Politică
4628 0

12:10 // Pe 2 martie, în Republica Moldova va fi marcată Ziua memoriei și recunoștinței.

Parlamentul a aprobat, astăzi, proiectul de modificare a Hotărârii cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și la zilele de odihnă în Republica Moldova. Potrivit documentului, Ziua memoriei, consemnată anual pe 2 martie, este redenumită în Ziua memoriei și recunoștinței.

12:00 // Carabinierii vor prelua atribuția de asigurare și restabilire a ordinii publice, începând cu anul 2022

Parlamentul a votat crearea Comisiei pentru infrastructura esențială, în componența Guvernului

11:20 // Proiectul de lege pentru modificarea unor acte legislative (”legea prevenției”), votat în prima lectură.


11:00 // Proiectul de hotărîre pentru modificarea articolului 2 din Hotărîrea Parlamentului nr.122/2020 privind instituirea Comisiei speciale pentru elaborarea Strategiei naționale de dezvoltare a sectorului de irigare 2030, aprobat.

10:40 // Proiectul de lege cu privire la investigarea accidentelor și incidentelor în transporturi, votat în prima lectură

10: 20 // Proiectul de lege pentru aderarea Republicii Moldova la Protocolul privind ordinea transmiterii substanțelor narcotice, psihotrope și precursorilor lor, a armelor de foc, principalelor lor componente, munițiilor, substanțelor și dispozitivelor explozive, votat în lectura a doua.

10:15 // Deputații nu pot împărți locurile în Parlament.

Deputata Monica Babuc a cerut să fie reorganizat spațiu astfel ca și aceasta să aibă un loc în sală. Asta după ce Vitiuc i-a luat fotoliu în prezidiu.

”În viața asta orice poate să se întîmple, mai ales în Parlamentul Republicii Moldova. Stimați colegi eu înțeleg că zona de centru nu o puteți împărți. Rog președinții de fracțiuni din zona centrală după ședința plenară a parlamentului să intrați la mine. Să îmi dați schema cum sînt așezați deputații în sală”, a declarat Zinaida Greceanîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?