X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Natalia Gavrilița s-a ales cu o funcție nouă

20 iul. 2023,, 19:08   Politică
1598 0

Natalia Gavrilița și Vitalie Lemne au fost numiți în funcția de membru al Consiliului de Supraveghere al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pe un termen de șapte ani.

Candidaturile acestora au fost propuse în plenul Parlamentului urmare a desfășurării concursului pentru selectarea candidaților pentru această funcție, anunța Noi.md

La concursul pentru selectarea candidaților a funcția de membru al Consiliului de Supraveghere al Băncii Naționale a Moldovei au fost admise 17 persoane. Potrivit regulamentului de desfășurare a concursului, candidații trebuie să dețină o experiență de muncă de cel puțin 10 ani în domeniul financiar, juridic, de audit sau într-o funcție științifică ori academică în aceste domenii.

Consiliul de Supraveghere al BNM este constituit din șapte membri, patru dintre care sunt numiți de Parlament. Mandatele membrilor Consiliului de Supraveghere al BNM au un termen de șapte ani, cu posibilitatea reînnoirii. De menționat că, la sfârșitul lunii iulie, expiră cele patru mandate ale membrilor numiți de Parlament. Ulterior, în bază de concurs, vor fi selectați și numiți încă doi candidați pentru aceste funcții.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?