Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Voronin: Moldova s-a grăbit cu Acordul de asociere cu UE

8 aug. 2018,, 07:50   Politică
3981 7

Moldova s-a grăbit să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Opinia aparține fostului președinte al Republicii Moldova, liderului Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin, și a fost exprimată în cadrul unui interviu oferit GolosUA, relatează Noi.md.

"Moldova se zvîrcolește, caută unde să se orienteze - spre est sau spre vest. S-au grăbit ei cu Acordul de Asociere. Moldova ar putea trăi fără el, cel puțin, 20-25 de ani. Ei au semnat Acordul în aceeași zi, împreună cu conducerea Ucrainei și a Georgiei”, a amintit fostul șef al statului moldovenesc.


Potrivit lui, fiind la putere comuniștii s-au implicat foarte serios în procesul de modernizare și nu în cel de integrare europeană.

„Nu poți fi în centrul Europei și nu corespunzi standardelor europene, în caz contrar nu va exista nici economie, nici comerț, nici export-import, și așa mai departe, nici investiții”, a menționat liderul PCRM.


El a reamintit că în cei opt ani de aflare la putere a Partidului Comuniștilor, investițiile în Moldova au crescut de opt ori. „Oamenii au crezut în noi. Am anulat toate datoriile istorice. Am adoptat două legi, numite „Ghilotina-1” și „Ghilotina-2”, care au anulat zeci de miliarde de lei. Apoi am tras o linie roșie și am spus: de acum înainte s-au încheiat tot felul de indulgențe, iată un control electronic asupra achitării tuturor tipurilor de impozite și tot ce se cuvine. Am redus numărul de structuri de control, deoarece acestea vin după mită pentru a cîștiga pe baza controlului. Am creat cele mai favorabile condiții pentru agenții economici. De exemplu, le-am permis să nu achite impozitul pe venit dacă ei reinvestesc acest venit în propria afacere. De aceea totul s-a dezvoltat și au existat bani, cu care au fost majorate salariile”, a spus Vladimir Voronin.

Fostul președinte al Republicii Moldova a spus că cea mai importantă în politică PCRM a fost orientarea socială. „Am analizat toate campaniile electorale, cînd majoritatea a votat pentru noi, și am condus țara așa cum am îndeplinit angajamentele noastre asumate înainte de alegeri. Am realizat de cinci ori mai mult decît a fost stabilit în programul nostru. Pentru că viața este mult mai bogată și mai diversă, nu poți reflecta în documentul preelectoral ce se va întîmpla peste patru sau opt ani”, a menționat liderul PCRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?