Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Mihail Popșoi: "Este realist ca Republica Moldova să adere la UE pînă în 2030".

16 mar. 13:00   Politică
2474 1

Ministrul moldovean de externe, Mihai Popșoi, consideră că aderarea țării sale la Uniunea Europeană pînă în 2030 este un obiectiv realist.

El a declarat acest lucru într-un interviu pentru "Adevărul European".

Potrivit lui Mihai Popșoi, acesta este un obiectiv ambițios, dar este realist "ținînd cont de starea noastră actuală și de realizările noastre în procesul de reforme".

"În plus, să fim sinceri: Moldova este o țară mică. Da, avem probleme de solvabilitate, este o realitate. Dar eu tot consider acest obiectiv real. Noi îl considerăm real și vom lucra pentru ca el să se realizeze", a declarat ministrul moldovean de externe.

De asemenea, el a recunoscut că Moldova nu va putea concura cu cei care au finalizat negocierile într-un an sau doi.


"Dar este foarte posibil să reușim în cîțiva ani să devenim membru al Uniunii Europene pînă în 2030", a spus Mihail Popșoi.

La începutul acestei săptămîni, miniștrii de externe ai Republicii Moldova și Ucrainei, în cadrul unei întrevederi la Kiev, au coordonat acțiuni suplimentare pentru a facilita aprobarea rapidă a cadrului de negociere și începerea negocierilor directe privind aderarea celor două țări la UE.

Vă reamintim că, la 12 martie, Comisia Europeană a înaintat oficial Consiliului UE propunerile privind proiectul cadrului de negociere - documente care conțin liniile directoare pentru negocierile de aderare - pentru Ucraina și Moldova.

Acum, Consiliul UE urmează să înceapă o discuție internă a proiectelor și să le aprobe. Președinția Consiliului va prezenta apoi poziția comună convenită a UE la prima conferință interguvernamentală cu fiecare țară, marcînd astfel începerea oficială a negocierilor de aderare.

9
1
0
2
39

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?