Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Voronin: "FMI – organizație, care cu ajutorul SUA spală banii"

7 aug. 2018,, 17:10   Politică
3981 7

Fondul Monetar Internațional este o organizație banditească, cea mai coruptă organizație, organizație banditească cu ajutorul căreia SUA spală banii.

Declarația în cauză a fost făcută în cadrul interviului acordat ГолосUA, de către ex-președintele Moldovei, liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, comentînd atitudinea sa negativă față FMI, relatează Noi.md.

Președintele PCRM a menționat că SUA tipărește dolari SUA la tipografiile americane, preţul cărora îl constituie costul hîrtiei, pe care sînt tipărite acestea și costul serviciilor de tipărire.

"Prin intermediul FMI ei plaseză banii sub formă de împrumuturi, ajutîndu-ne, ne fericesc, vedeţi dvs., pentru ca pe urmă să le întoarcem acești bani cu dobînzi, anume astfel aceştia devin bani reali", a spus Vladimir Voronin.

El a menționat că după venirea la putere în ţară, în anul 2001, a Partidului Comunist, care la alegerile parlamentare din februarie 2001 a obţinut majoritatea constituțională, comuniștilor le-a fost prezis că ei se vor menţine la putere numai vreo trei luni. "Apoi au fost generoși dîndu-ne șase luni, pe urmă au spus că nu mai mult de un an. Literalmente, o lună mai tîrziu, Fondul Monetar Internațional a fost primul care și-a sistat activitățile. Aceasta este cea mai coruptă organizație banditească din lume. Ei și-au împachetat valizele, au închis ușile oficiului său și au fost plecați timp de șase ani. Cei-i drept, în anul 2007, au sosit fără invitația noastră", a reamintit fostul președinte al Republicii Moldova.


Potrivit spuselor acestuia, după FMI, și-a sistat activitatea din Moldova și Banca Mondială, apoi Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. "Toți au decis să ne izoleze. Fostul secretar al Comitetului Central al PCUS, principalul ideolog al distrugerii Uniunii Sovietice, Lucinschi (Președintele Republicii Moldova în anii 1997-2001) ne-a lăsat țara cu 85% de datorie externă din PIB și cu 220% datorie internă. Ei s-au așteptat ca în cîteva luni ne vom prăbuși. Aşa şi spuneau. Nu le-a reuşit nimic din toate astea", a subliniat Vladimir Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?