X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Voronin: "Curtea Constituțională nu trebuie să-și bage nasul în problema denumirii limbii

27 mar. 06:10   Societate
5397 2

"Curtea Constituțională nu trebuie să-și bage nasul în problema denumirii limbii, deoarece denumirea limbii aparține poporului, care este vorbitorul ei.

Această opinie a fost exprimată de fostul președinte al Republicii Moldova, liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, în cadrul emisiunii "Principalul" de la TVC21, transmite Noi.md.

"Numele limbii aparține poporului. Purtătorul limbii este poporul, nu vreo Curte Constituțională sau vreun președinte. Curtea Constituțională și-a demonstrat inutilitatea, analfabetismul și faptul că ea ia decizii la comanda autorităților", a declarat Vladimir Voronin, care a comentat astfel decizia anterioară a Curții Constituționale, prin care Declarația de Independență a Republicii Moldova, în care se menționează "limba română", a fost pusă deasupra Constituției țării, iar denumirea limbii de stat în țară a fost schimbată din moldovenească în română.

Anterior, fostul președinte al Republicii Moldova, președintele Partidului Comuniștilor a declarat în repetate rânduri că strămoșii noștri vorbeau și scriau în limba moldovenească.

El a pus o întrebare retorică: Ce limbă vorbea Ștefan cel Mare? Pentru că primul domn al Moldovei după formarea statului în 1359 a fost Bogdan I.


Vă reamintim că informații despre limba moldovenească și de ce nu suntem români găsiți pe site-ul moldovenii.md, secțiunea "Noi suntem moldoveni".

102
0
0
2
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?