Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Zurab Todua: Înainte de referendum ar trebui să aibă loc discuții cu cetățenii

11 apr. 07:15   Politică
2441 0

Analistul politic Zurab Todua și-a exprimat temerile cu privire la pierderea o parte din suveranitatea țării ca urmare a aprofundării legăturilor cu Uniunea Europeană, transmite Noi.md.

Potrivit lui, Moldova "va fi obligată să se supună tuturor indicațiilor Uniunii Europene în ceea ce privește dezvoltarea economiei, a sferei sociale și a agriculturii". Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii "ТЕМА с Людмилой Бельченковой".

Potrivit lui Todua, cursul european contravine intereselor naționale ale Moldovei. El a citat practica a altor țări care se confruntă cu contradicția dintre interesele naționale și cerințele Bruxelles-ului.

"Noi vom pierde o parte din suveranitate, iar acest subiect este doar unul dintre cele problematice chiar în Uniunea Europeană. O serie de țări se află în confruntare cu Bruxelles-ul, pentru că se confruntă cu faptul că interesele lor naționale sînt în contradicție cu ceea ce le cere Uniunea Europeană, în special, o "luptă" foarte serioasă are loc între Polonia și Uniunea Europeană și, bineînțeles, Ungaria cu Uniunea Europeană, iar în ceea ce privește Marea Britanie, aceasta a părăsit Uniunea Europeană în general, tocmai pentru că s-a săturat să pună în aplicare multe dintre deciziile Bruxelles-ului".

Politologul și-a exprimat părerea că nu toți cetățenii Republicii Moldova susțin parcursul european, de aceea, în opinia sa, chiar înainte de viitorul referendum, ar trebui purtate discuții cu cetățenii:


"Bineînțeles, nu este suficient să le explicăm oamenilor toate schimbările cu șase luni înainte de referendum. Este necesar să se desfășoare o campanie explicativă foarte serioasă - începînd cu schimbările și terminînd cu mișcarea către Uniunea Europeană în general. Pentru că știm foarte bine că nu toată lumea din societatea noastră susține mișcarea către Uniunea Europeană, cel puțin nu în modul în care este impusă".

37
1
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?