Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 507
Preşedintele stiri: 4002

Stamate, despre Stoianoglo la CC: E nedorința lui de a se prezenta la CSS

21 sep. 2021,, 12:30   Politică
3450 7

Președinta Comisiei parlamentare Juridice, Numiri și Imunități, Olesea Stamate, consideră că intenția procurorului general, Alexandr Stoianoglo, de a cere Curții Constituționale să-l lipsească de calitatea de membru al Consiliului Suprem de Securitate, nu este decît o metodă de a evita întrebările incomode parvenite din partea conducerii țării, informează Realitatea.md.

„Adresarea procurorului general la Curtea Constituțională nu este decît nedorința lui de a se prezenta la CSS și de a răspunde la întrebări incomode. Așa cum a fost și cazul ședinței din 10 august, cînd dlui nu a fost prezent fizic”, a declarat Olesea Stamate în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

Amintim, că săptămîna trecută Alezandr Stoianoglo i-a cerut Curții Constituționale să-l lipsească de capacitatea sa de membru al Consiliului Suprem de Securitate, motivînd că la ultima ședință din 10 august Procuratura ar fi fost supusă unor ingerințe din partea șefei statului în activitatea sa de anchetare penală. Însă, judecătorii de la Curtea Constituțională au respins cererea procurorului general, menționînd că funcția de membru al CSS este inclusă din 2016 pentru procurorul general, iar în privința ingerinței în activitatea procurorilor, Curtea nu este competentă să ia decizii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?