Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Sfat pentru Veronica Dragalin: "Mai puțin să ne plîngem, mai mult să lucrăm"

8 sep. 2023,, 13:11   Politică
4882 0

Președintele Parlamentului îi sugerează Veronicăi Dragalin mai mult să muncească și mai puțin să se plîngă.

Este sfatul președintelui Parlamentului, Igor Grosu, pentru șefa Procuraturii Anticorupție, care în ultimele luni a făcut mai multe declarații în spațiul public despre faptul că legile nu funcționează așa cum trebuie.

La sfîrșitul lunii august, Veronica Dragalin spunea în cadrul unei emisiuni că procurorii sînt foarte expuși la presiuni și că legea nu-i protejează suficient de bine. Asta după ce pe numele ei au fost depuse mai multe plîngeri, notează Noi.md cu referire la tv8.

Șeful Legislativului a comentat și criticele la adresa legii care prevede delimitarea competențelor Procuratura Anticorupție de cele ale Centrului Național Anticorupție. Ca urmare a modificării legislative, Procuratura Anticorupție urma să gestioneze dosarele de mare corupție, iar CNA-ului i-a revenit cea sistemică.

Atunci, Veronica Dragalin, s-a arătat nemulțumită de faptul că, prin noile modificări legislative, instituția pe care o conduce va rămîne fără aproximativ 500 de cazuri de corupție, care vor trece în gestiunea unor procurori fără pregătirea și experiența necesară, în opinia ei.


Șefa Procuraturii Anticorupție nu a comentat, deocamdată, declarațiile președintelui Legislativului.

8
4
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?