X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Șefa PA: „Mulți procurori se simt foarte vulnerabili"

2 mai. 22:33   Societate
2491 0

Șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin susține că procurorii pe care îi are în subordine se simt de foarte muște ori vulnerabili atunci cînd trebuie să pornească și să instrumenteze un dosar.

Asta deoarece în dosarele din gestiune figurează cel mai des persoane cu putere și influență. Potrivit Veronicăi Dragalin, procurorii care instrumentează dosare de corupție mare demonstrează suficient curaj atunci cînd și le asumă, transmite TV8.

Declarațiile au fost făcute la „Cutia Neagră” , în contextul în care recent, președintele Parlamentului, Igor Grosu le-a sugerat în modul public procurorilor să dea dovadă de mai mult curaj.

„Atmosfera este că mulți procurori se simt foarte vulnerabili în adoptarea deciziilor, mai ales pe dosare foarte foarte sensibile. În majoritatea dosarelor din gestiunea noastră figurează persoane cu putere, chiar dacă sînt din opoziție. Noi vorbim despre deputați, despre judecători, procurori, avocați cu multe resurse.

Deci au resurse financiare aproape nelimitate. Noi vorbim despre Plahotniuc, Șor și tot restul. Deci aceștia sînt subiecții PA și fiecare procuror care își semnează numele pe un rechizitoriu și merge în instanța de judecată, să reprezinte acuzarea, își asumă din punctul meu de vedere, un lucru destul de periculos”, a declarat Veronica Dragalin.


Șefa Procuraturii Anticorupție s-a arătat nemulțumită de faptul că de multe ori, procurorii au o reputație de corupți și a sugerat că cei cu adevărat curajoși ar trebui susținuți.

„Ei sînt, ei au luat deja decizii importante în interesul țării și ei lucrează din spirit civic, nu că au condiții bune de muncă, salarii bune sau protecție”, a mai spus Dragalin.

De asemenea, șefa PA a criticat procesul de vetting pe care îl trec procurorii și s-a arătat deranjată de faptul că unii dintre ei riscă să își piardă cariera și reputația dacă pică evaluarea. Veronica Dragalin s-a declarat, de asemenea, reticentă, că exercițiul va livra rezultate bune.

2
1
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?