Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Procuratura comentează acuzațiile avocatului lui Petic

20 mar. 2019,, 18:18   Politică
2439 0

Procuratura Generală respinge acuzațiile aduse de către avocatul lui Gheorghe Petic, membru al Platformei DA, condamnat astăzi la 3 ani și jumătate de închisoare, notează Noi.md.

Avocatul a semnalat fapte de tratament inuman și degradant, admise în raport cu clientul său arestat. Procuratura a respins însă aceste acuzații.

"Declarațiile expuse public au fost verificate în cadrul unui proces penal, în rezultat, stabilindu-se netemeinicia acestora. Mai mult, unele relatări s-au dovedit a fi intenționat inventate cu scop de denaturare a situației de fapt și influențare a opiniei publice", se arată într-o declarație.

Potrivit instituției, condițiile de detenție ale deținutului Petic „s-au adeverit a fi mai bune în raport cu alți deținuți ai Penitenciarului Rezina”. Totodată, Procuratura precizează că anumite acțiuni de intimidare a lui Gheorghe Petic nu au fost depistate.

„Cît privește alegațiile despre hrana cu “pește crud”, acestea s-au dovedit a fi o invenţie a avocatului, procurorii constantînd prin probe obiective (video) că produsul prezentat de către avocat presei, nu provine din penitenciar și nu are nici vreo legătură cu această instituție”, se mai arată în declarație.


Gheorghe Petic a fost condamnat astăzi de Judecătoria Orhei la 3 ani și șase luni de închisoare pentru viol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?