X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Revocarea lui Anatolie Donțu de la Primăria Căușeni condamnată de Blocul „Împreună”

27 apr. 11:30   Politică
1954 0

Blocul „Împreună”, format din partidele Platforma DA, LOC, Partidul Schimbării și CUB, condamnă revocarea lui Anatolie Donțu din funcție de primar al orașului Căușeni, după decizia Curții Supreme de Justiție (CSJ). Mai mult, amintim că Donțu nu mai poate candida și ocupa funcții publice pe o perioadă de 3 ani.

„Blocul „Împreună” consideră că, revocarea lui Anatolie Donțu din funcție, are conotații politice și a avut loc la comanda unor factori de decizie din guvernare, care au insistat la alegerile locale din toamna lui 2023 ca Anatolie Donțu să treacă la PAS.

În asemenea context, Blocul „Împreună” califică acțiunea orchestrată împotriva lui Anatolie Donțu drept o sfidate a normelor democratice de guvernare și o imixiune a reprezentanților guvernării în justiție. Blocul „Împreună” constată cu regret că tentativele de implicare și coordonare a justiției vor pune în pericol parcursul european al R. Moldova, iar canibalizarea politică pe segmentul de dreapta și practicile de inlăturare a concurenților politici proeuropeni de către partidul de guvernare va aduce la putere după următorul scrutin parlamentar, stînga la putere.

Blocul „Împreună” va contesta orice decizie abuzivă din partea CEC-ului”, se arată într-un comunicat emis presei vineri seara, 26 aprilie curent.

PAS nu a comentat public, deocamdată, acuzațiile.


0
0
1
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав