Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Victoria Furtună, citată să se prezinte la Procuratura Generală

14 mar. 09:15   Societate
3171 0

După ce s-au efectuat acțiuni de urmărire penală, Victoriei Furtună i s-a înmînat de către procurorul de caz o citație prin care i se cere prezența la Procuratura Generală (PG), ca să fie recunoscută în calitate de bănuit în cauza penală intentată privind divulgarea informațiilor din anchetă.

Victoria Furtună susține că încă nu a fost emis un ordin de demisie de către procurorul general interimar, Ion Munteanu, respectiv încă își exercită oficial atribuțiile în calitate de procuror anticorupție. Mai multe declarații despre scandalul în care s-a pomenit au fost făcute miercuri seara, 13 martie curent, la emisiunea „Puterea A Patra” de la N4.

Victoria Furtună a publicat pe 11 martie un video în care a spus că și-a dat demisia din cauză că procurorul general interimar Ion Munteanu i-a retras dreptul de acces la secretul de stat în baza unui aviz negativ al SIS.

După spusele sale, aceste acțiuni au legătură cu faptul că, în timpul investigațiilor sale, ar fi reușit să descopere că instituțiile statului „au fabricat dosare împotriva judecătorilor neloiali”. At fi vorba despre cazul „Paniș”.

Pe 12 martie 2024, procurori din cadrul Procuraturii Generale, secția misiuni speciale, au întreprins acțiuni de urmărire penală în sediul Procuraturii Anticorupție, cu acordul procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin.

4
0
0
3
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?