Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ultima oră! Ceban demisionează din funcția de purtător de cuvînt al președintelui

6 iun. 2018,, 11:14   Politică
6391 6

Candidatul PSRM la funcția de primar al capitalei, Ion Ceban, demisionează din funcția de secretar și purtător de cuvînt al președintelui, informează Noi.md.

Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unui briefing. Ceban a precizat că va continua să lucreze la proiectele de dezvoltare a municipiului Chișinău și să-i ajute pe locuitorii capitalei. „Începînd cu luni, ora 8 dimineața, mă găsiți în fiecare zi la Primărie. Voi primi cetățeni, voi lucra asupra proiectelor legate de municipalitate și mă voi dedica în totalitate activităților legate de Chișinău. Sînt de părere că pot să-mi continui implementarea programului chiar și din opoziție”, a spus el.

Ceban a respins acuzațiile precum că, în urma victoriei lui Andrei Năstase, socialiștii din CMC vor bloca activitatea autorității publice locale. „Vă dau toate garanțiile că socialiștii nu vor bloca absolut nimic. Vom susține toate inițiativele bune care vor veni de la noul primar, pe cele rele le vom respinge, dar argumentat”, a adăugat Ceban.

Consilierul PSRM a mai anunțat că va înregistra astăzi la Primărie cîteva proiecte de decizii cu privire la acordarea ajutorului material pentru medicii, profesorii și asistenții sociali din Chișinău. Primul proiect de hotărîre prevede alocarea a 70 de lei lunar pentru cadrele didactice și cele medicale, pentru circulația gratuită în transportul public. O altă hotărîre vizează angajarea a 300 de specialiști pentru a acorda asistență persoanelor cu dizabilitate severă. Cea de-a treia decizie propusă Consiliului municipal Chișinău ține de acordarea unui ajutor material unic în valoare de 1000 de lei pentru circa 5000 de cadre didactice, pentru pregătirile de noul an școlar.

Ion Ceban a ținut să precizeze că resurse financiare în bugetul municipal pentru acoperirea acestor cheltuieli există. „O să demonstrez că pot și mai mult”, a conchis el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?