Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4011

Despre ce a discutat Nicu Popescu cu prim-ministrul Luxemburgului

27 iun. 2023,, 20:00   Politică
2381 1

Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a avut o întrevedere cu prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel, cu care a discutat despre parcursul european al Republicii Moldova și progresele semnificative în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene.

Conform primului raport al UE, țara noastră a implementat cu succes trei recomandări și a avansat pe celelalte șase.

Ministrul de Externe a menționat că autoritățile Moldovei sînt pe deplin angajate să continue eforturile pentru a implementa recomandările, astfel încît negocierile privind aderarea Republicii Moldova la UE să fie inițiate pînă la sfîrșitul acestui an.

Nicu Popescu a mulțumit premierului Xavier Bettel pentru participarea sa la cea de-a doua ediție a Summit-ului Comunității Politice Europene din R. Moldova. El a subliniat importanța angajamentului său și a celorlalți lideri europeni în sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova.

În context, Nicu Popescu s-a referit la următoarea ediție a Platformei de Sprijin a Moldovei, care urmează să aibă loc în luna octombrie la Chișinău.


De asemenea, părțile au discutat despre evoluția pozitivă a dialogului bilateral și despre intensificarea relațiilor comerciale și investiționale.

În acest sens, ministrul de Externe a mulțumit premierului Luxemburgului pentru asistența continuă în consolidarea democrației, susținerea dezvoltării durabile și a creșterii economice a țării noastre.

3
0
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?