Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Năstase despre contrabanda cu heroină: ”Mafioții au găsit din nou vulnerabilități în sistemul nostru”

24 iun. 2021,, 15:15   Politică
2912 0

Într-un comunicat emis presei, liderul Platformei DA, Andrei Năstase spune că cele 235 kilograme de heroină capturate acum cîteva zile cele 235 kilograme de heroină capturate acum cîteva zile certifică faptul că Moldova a revenit pe ruta internațională a transportului de stupefiante și că țara noastră este folosită drept una dintre porțile de intrare în Uniunea Europeană a drogurilor.

Mai mult decît atît, spune politicianul, „înseamnă că mafioții au găsit din nou vulnerabilități în sistemul nostru de securitate și, mai grav, pot exista inclusiv indicii de complicități și corupție ale unor angajați din structurile de stat.”

Politicianul atenționează că de aici derivă două consecințe extrem de negative:

„O parte din droguri rămîn în Moldova și sînt consumate de concetățeni de-ai noștri. Destine frînte, familii destrămate, vieți irosite. Acesta este, pe scurt, efectul nociv al drogurilor. Iar celelalte cantități de stupefiante, ajunse în Occident, pe lîngă viețile pe care le nenorocesc acolo, mai transmit un mesaj: că au intrat în Europa prin Moldova, că avem instituții de control slabe sau corupte, că nu sîntem pregătiți de aderarea la UE. Iată, așadar, doar cîteva efecte devastatoare pe care traficul de droguri îl are pentru țara noastră. E o chestiune cît se poate de importantă și care trebuie tratată cu maximă responsabilitate.”

Andrei Năstase amintește că în perioada cît a fost ministrul Afacerilor Interne, le-a cerut lucrătorilor din toate structurile toleranță „zero” în fața corupției și a acestui fenomen, iar, drept dovadă, sînt traficanții prinși și schemele demantelate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?