TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Moldova pe ace (VIDEO)

Pe unul dintre canalele locale de YouTube, în cadrul unui proiect special, a apărut un film dedicat problemei consumului și distribuirii drogurilor în Moldova.

În el se relatează detaliat despre narcomania în Moldova, pericolele noilor tipuri de droguri, dependența de droguri și lupta împotriva acesteia. Filmul este despre modul în care poliția luptă împotriva răspîndirii și contrabandei cu droguri în Moldova, despre centrele de reabilitare a persoanelor dependente de droguri și metodele moderne de tratament, despre cum comunitatea de afaceri poate ajuta foștii dependenți de droguri după reabilitare. Sînt aduse drept exemplu istorii reale despre revenirea foștilor dependenți de droguri la viața normală.

Autorul proiectului, susținut de portalul Noi.md, este Alexandr Stahurschii. Iar scopul proiectului în sine este de a arăta pericolul real al dependenței de droguri ca fenomen social pentru țară, de a face o profilaxie stilului sănătos de viață.

După cum știți, consumul de droguri este una dintre cele mai grave probleme ale societății moderne. Statisticile mondiale arată o creștere a narcomaniei în întreaga lume, inclusiv în Moldova. În fiecare an, din cauza consumului de droguri în țară mor mii de oameni, se distrug familii, crește criminalitatea, se aduc daune economiei.

În interviul și comentariile autorului filmului, foști angajați ai departamentelor corespunzătoare ale Ministerului Afacerilor Interne, experți din organizații internaționale, centre de reabilitare publice și private au încercat să evalueze nivelul dependenței de droguri în Moldova.


Prin intermediul istoriilor victimelor și ale rudelor acestora, în film se arată ce se întîmplă cu cei care încep să consume droguri și/sau se implică în afaceri cu droguri.

Pe baza unor exemple concrete și a recomandărilor specialiștilor, publicul filmului va primi sfaturi privind metodele de tratament și de luptă împotriva acestui rău social groaznic.

Drogurile sînt un RĂU! Folosirea lor sub orice formă dăunează sănătății și chiar pune viața în pericol.

Video poate fi vizionat pe canalul youtube.com la link-ul: https://youtu.be/QLVVqxxx5i0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load