X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Un candidat independent propune crearea unui partid al diasporei

13 feb. 2019,, 16:00   Politică
2232 0

Candidatul independent pe circumscripția 51 (SUA, Canada) - Viorel Savva propune înființarea ,,Partidului Vocea Diasporei”, un partid menit să apere interesele și năzuințele moldovenilor aflați în străinătate.

În opinia lui Savva, vocea moldovenilor aflați peste hotare nu este auzită în țară nici guvernanți și nici de mass-media, iar crearea unui asemenea partid ar fi oportună.

,,Comunitatea moldovenilor din afara țării trebuie să se organizeze și să formeze o echipă pentru a deveni o voce care să se impună și care să nu fie folosită ori de cîte ori vin alegerile parlamentare de către cine vrea și cum vrea”, a menționat candidatul.

El a anunțat că astăzi va fi creat un grup de inițiativă în care vor fi acceptați toți cetățenii de bună credință, stabiliți în afara Republicii Moldova, în vederea constituirii „Partidului Vocea Diasporei”.

,,Republica Moldova supraviețuiește în principal datorită remitențelor care vin din partea compatrioților noștri din afara țării. Aceștia sînt îndreptățiți să participe la actul guvernării, dar în mod organizat și nu trebuie să se lase atrași într-un Joc sau altul de către vreun diversele partide cu interese obscure”, a mai adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?