Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cînd Maia Sandu s-ar putea întîlni cu Vladimir Putin

11 aug. 2021,, 20:25   Politică
4414 9

Șeful adjunct al administrației prezidențiale a Rusiei, Dmitri Kozak, a făcut primele declarații presei.

"După ce a fost format Guvernul și a apărut o stabilitate politică, am convenit să discutăm despre subiecte de pe agenda bilaterală. Discuțiile au fost foarte constructive și prietenoase."

Potrivit acestuia, în viitorul apropiat urmează să fie stabilit un dialog la nivel interdepartamental.

Kozak a adăugat că au fost discutate următoarele probleme: soluționarea problemei transnistrene, problema eliminării proviziilor militare din regiune, cooperarea în domeniul exportului produselor moldovenești pe piața rusă.

"Am convenit să cooperăm în privința comerțului reciproc, să eliminăm restricțiile care au apărut. De asemenea, s-a convenit asupra unor măsuri reciproce din partea părții ruse în ceea ce privește furnizarea produselor agricole moldovenești pe piața rusă", a explicat Kozak.


"Problema gazului, care există. În acest caz este nevoie de dialog și de decizii reciproc avantajoase. Nimeni nu ar trebui să ofere cadouri nimănui, dar în același timp nimeni nu ar trebui să încalce drepturile numănui", a declarat oficialul rus.

În același timp, Kozak a comentat o posibilă întîlnire între Maia Sandu și Vladimir Putin: "dacă ajungem la un numitor comun privind aspectele sus menționate, întîlnirea va avea loc cu siguranță".

Potrivit lui Kozak, "Rusia este pregătită să ajute Republica Moldova, dar pe o bază reciproc avantajoasă, nu în detrimentul intereselor Federației Ruse".

În concluzie, el a menționat că Federația Rusă respectă alegerea poporului moldovenesc și este gata să coopereze cu noile autorități.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?