X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Un candidat PSRM din raionul Rîșcani, exclus din cursa electorală

5 noi. 2023,, 10:00   Politică
2642 0

Primarul PSRM din satul Nihoreni, raionul Rîșcani, Constantin Macovei, care a refuzat să-și suspende activitatea pe perioada campaniei electorale și a decis să plece în „concediu de odihnă anual” a fost exclus din cursă. O hotărîre în acest sens a fost pronunțată de magistrații Curții de Apel Bălți.

Astfel, instanța a obligat consiliul electoral de circumscripție Nihoreni să emită un act administrativ individual ărivind anularea înregistrării lui Macovei la alegerile locale, transmite Noi.md cu referire la deschide.

Decizia este executorie, însă poate fi atacată cu recurs la CSJ.

Amintim că socialistul Constantin Macovei, după ce la data de 4 octombrie a fost înregistrat în calitate de candidat la funcția de primar, a semnat, la data de 6 octombrie, o dispoziție prin care își acordă un concediu anual.

Potrivit Codului electoral, primarii care candidează pentru un nou mandat au obligația de a-și suspenda activitatea pentru a preveni utilizarea ilicită a resurselor administrative în perioada electorală. Nesuspendarea din funcție de către candidatul care are această obligație duce la anularea înregistrării concurentului electoral.


7
1
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?