X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Pentru alegerile europarlamentarelor în Moldova vor fi deschise secții de votare

12 mai. 14:42   Politică
3177 0

Ministerul Afacerilor Externe din România organizează prin misiunile diplomatice și oficiile consulare din străinătate 915 secții de votare pentru alegerile membrilor din România la europarlamentarele din 9 iunie.

În Republica Moldova vor fi deschise 52 de secții de votare. Un ordin în acest sens a fost semnat de ministra afacerilor externe a României, Luminița Odobescu, transmite IPN.

În Chișinău vor fi deschise cele mai multe secții de votare din Moldova: 13, dintre care trei la consulatul general, opt în cadrul mai multor licee din capitală și două la Universitatea de Stat. Două secții de votare vor fi deschise în municipiul Bălți, dintre care unul la consulatul general. Lista secțiilor de votare poate fi consultată pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe a României, la secțiunea dedicată alegerilor.


Ministerul român de Externe reamintește că la alegerile europarlamentare din 9 iunie cetățenii români cu drept de vot care domiciliază, au reședința sau se află temporar în străinătate pot vota la orice secție organizată în străinătate, pe baza unui document de identitate românesc valabil în ziua votării.

La scrutinul din 9 iunie votarea începe la ora locală 07.00 și se încheie la ora 22.00. Alegătorii care la ora 22.00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rînd în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să exercite dreptul de vot pînă la ora locală 23.59.

2
0
0
1
41

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав