X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4011

Guțul a avut primele întrevederi în calitate de bașcan

22 iul. 2023,, 17:04   Politică
4161 0

Evghenia Guțul a efectuat primele întrevederi în calitate de bașcan al Găgăuziei. Guvernatoarea autonomiei a avut o serie de întîlniri de lucru de familiarizare cu personalul din departamentele Consiliului Executiv. Informațiile au fost raportate într-un comunicat publicat, pe 22 iulie, de Partidul „ȘOR”, declarat recent neconstituțional.

Potrivit informațiilor, Evghenia Guțul a discutat despre „necesitatea strategică a activității comune în regiune, despre cele mai necesare planuri și reforme pentru dezvoltarea pe scară largă și accelerată a autonomiei”, transmite NM.

„Echipa noastră profesionistă a început deja să se formeze, iar noi privim cu îndrăzneală spre viitor. Nu avem nevoie de lucrători temporari și de specialiști incompetenți! Căutăm să unim oameni care sînt capabili să ia decizii corecte, să înțeleagă nevoile și interesele cetățenilor noștri”, a declarat Guțul.

În comunicatul formațiunii neconstituționale, se menționează că bașcana a subliniat că „actualul Guvern s-a dovedit a fi un bun exemplu despre cum o conducere greșită a țării poate duce la consecințe devastatoare”.

„Nu vom permite astfel de greșeli! Împreună vom construi un viitor stabil și prosper pentru fiecare locuitor al frumoasei noastre Găgăuzii”, a promis Evghenia Guțul.


Șefa autonomiei și-a exprimat încrederea că noua echipă „va face față oricăror sarcini și provocări”. Totodată, aceasta a spus că „cu sprijinul locuitorilor Găgăuziei, toate planurile ambițioase vor fi realizate, iar regiunea va deveni și mai prosperă”.

Evghenia Guțul a fost învestită oficial în funcție pe data de 18 iulie, în cadrul unei ceremonii somptuoase la care au participat, inclusiv, vedete din Turcia. Alături de noul bașcan nu au fost însă, nici ex-guvernatorul UTA Găgăuzia Irina Vlah, nici conducerea de vîrf a Republicii Moldova.

Pe 21 iulie, Guțul a anunțat că a selectat echipa viitorului Comitet Executiv din autonomie cu ajutorul unor specialiști în recrutare din Sankt Petersburg. Evghenia Guțul a menționat că, după selecția care a durat aproximativ o lună, au fost identificate 25 de persoane. Numele acestora ar urma să fie anunțate în timpul apropiat.

22
0
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?